Get Adobe Flash player
Ma 2017. május 25., csütörtök, Orbán napja van. Holnap Fülöp és Evelin napja lesz.

Tájékoztatás, figyelemfelhívás földhasználatról

Tájékoztatás, figyelemfelhívás

Egységes kérelmet (területalapú kérelmet) jogszerű földhasználó nyújthat be, tekintet nélkül arra, hogy családi gazdálkodó-e vagy sem. Ezért a családi vezetője gazdaság és a családi gazdaság tagjai külön saját jogukon nyújthatják be a kérelmet, ha a földhasználati nyilvántartásba be vannak jegyezve földhasználóként a támogatás alapjául szolgáló terület vonatkozásában.

A családi gazdaság teljes területére a családi gazdaság vezetője egyedül akkor nyújthat be egységes kérelmet, ha a teljes terület vonatkozásában ő a jogszerű földhasználó.

Amennyiben a támogatás alapjául szolgáló területre a családi gazdaság tagja kíván egységes kérelmet benyújtani, akkor a családi gazdaság tagjának kell jogszerű földhasználónak minősülnie a támogatás alapjául szolgáló terület vonatkozásában. Tehát a támogatás alapjául szolgáló terület vonatkozásában az egységes kérelmet benyújtó ügyfélnek a földhasználati nyilvántartásba földhasználóként bejegyzettnek kell lennie 2012. június 11-én. Amennyiben a mezőgazdasági termelő földhasználati jogosultsága a földhasználati nyilvántartásba nem kerül bejegyzésre 2012. június 11-ig, úgy annak bizonyítása szükséges, hogy földhasználati joga önhibáján kívüli okból nem került a földhasználati nyilvántartásba bejegyzésre és a földhasználati jogosultságát igazoló egyéb okirattal kell rendelkeznie.